bamboe yurts

De ideeen voor al onze ontwerpen zijn buiten ontstaan. We stellen ons in al onze producten de uitdaging om in ontwerp en materiaalgebruik het pure mens- zijn te ondersteunen. High-tech eenvoud.

Bamboe is ons basismateriaal. Daarmee bouwen we de frames, gebruik makend van het eeuwenoude en vernuftige schaarsysteem dat Aziatische nomaden al sinds mensenheugenis toepassen in hun yurts. Met moderne spanmaterialen en verbindingsoplossingen geven we deze frames stabiliteit. Duurzaam 440 grams Ten Cate polykatoen doek biedt de frames bescherming tegen weer en wind. Dezelfde materialen komen terug in de accessoires die ontstaan in ons bamboe atelier.

De sterkte van de yurt, zijn draagbaarheid en het comfort in ieder weertype zijn legendarisch. Buiten glijdt de wind soepel langs de aerodynamische vorm. Binnen geven de ronde muur en het konische dak het interieur een uniek gevoel van ruimte en comfort.

Onze ontwerpen zijn eindeloos getest door jong en oud tijdens avonturen, maaltijden, gesprekken, stiltemomenten en nachten in de buitenlucht.