Vimeo channel

October 29, 2014

Ons Vimeo kanaal is online! Klik op de afbeelding om het te bekijken.

{ 0 comments }

herbronnen

September 1, 2014

Je kunt niet alleen maar presteren. Af en toe moet je op de reset-knop drukken. Herbronnen, op bezoek gaan van binnen.
Listen to what your soul tries to tell you. Bij die bron, je natuurlijke plek in het geheel, te komen, dat is de kunstvorm die we ons weer eigen moeten maken. De bron bevindt zich in jezelf. Het is een kwestie van het volgen van het juiste spoor…

Het vergt wel moed om buiten de betreden paden in jezelf te gaan. Om te schakelen van bezig zijn naar luisteren met je hele wezen. Een moed die in onze cultuur wat in onbruik is geraakt en die we niet meer van de generaties voor ons hebben meegekregen. Gelukkig ondersteunt de natuur, het grote ecosysteem waar we deel van uit maken, ons nog steeds in onze natuurlijke ontwikkeling, wanneer we ons tot haar wenden. Ze omarmt ons met een natuurlijk ritme van groei, bloei, sterven en transformatie.

Ga naar buiten. Verken het innerlijk landschap. Ga voorbij aan de verjaarde verbodsborden van je overtuigingen die je toeroepen met  teksten als: GA TERUG! en VERBODEN TOEGANG! Baan je een weg door het innerlijke struikgewas waar je eigen schaduw je ieder moment op de rug dreigt te springen.

Open je voor wat je tegenkomt. Ontvang.

ik moedig trouwens niet aan om de borden van onze natuurbeheerders te negeren
alleen die van jezelf :-)

{ 0 comments }

We hebben allemaal een druk leven. Twentyfour seven. En dat 12 maanden in het jaar terwijl de seizoenen komen en gaan. Het is goed om je af en toe af te stemmen op die grotere ademhaling van het leven.

Aan de vooravond van de winterzonnewende verzamelen we met elf mannen en vrouwen op een parkeerplaats aan zee voor een mini-expeditie door de duinen. Het is volle maan, maar ze blijft verscholen achter de wolken. Als een schimmige karavaan lopen we uren door het duinlandschap. Aan zee bouwen we de tent op, we eten soep, verbranden wat we achter willen laten en tekenen in het zand. De branding gaat schuil in het donker en omhult ons als een winterdroom.

{ 0 comments }

{ 0 comments }

De Smaak te Pakken

October 7, 2013

De Smaak te Pakken – het reizende kookatelier van de wereldkeuken.

Een prachtig project geïnitieerd door en powered by Esther Boukema. Ik werkte enkele onvergetelijke jaren samen met haar en met vele, vele inspirerende kinderen. In mijn tijd bij De Smaak te Pakken kreeg ik de kans om door ervaring vele eenvoudige maar belangrijke lessen te leren over menselijke groei, over veiligheid, over gezondheid in haar vele vormen, over schoonheid en over het plezier van delen en het samen vieren van het leven.

{ 0 comments }

{ 0 comments }