Amsterdamse Schooltuin Oogst Toer

October 19, 2011

(nog aan te vullen PM)

 

Op maandag 3 en dinsdag 4 oktober liepen we,  ter voorbereiding op het Groot Amsterdams Oogstfeest op donderdag 6 oktober, de Amsterdamse Schooltuin Oogst Toer: een spiraalvormige wandeling van zo’n 70 km met oogstkar langs alle 13 Amsterdamse schooltuinen. We startten op maandag in alle vroegte met versgebakken brood in ons atelier in de polder. De tocht ging langs de Ouderkerker Plas, over de A2, dwars door Zuidoost langs de zogenaamde foodstrip (MacDonalds, Sizzling Wok etc.) en het AMC naar schooltuin Gaasperdam aan de rand van het Gaasperpark. Vandaar door het Gaasper- en Bijlmerpark naar de Wagner schooltuin aan de Weespertrekvaart. Over de vaart via de fietsbrug, door het Diemerbos en het PEN-bos, langs de Diemen, langs het Amsterdam Rijnkanaal, over de Nesciobrug linksaf over de Diemerzeedijk. Over de Schellingwouderbrug en door Noord tot aan schooltuin Broekhuijsen-Leeuwis.  Vandaar door het groen ten zuiden van de ring, langs het Buikslotermeerplein en het Florapark naar de Schaapschooltuin. Door de havens van Noord naar het Distelveer richting de Spaarndammerbuurt. Via het Westerpark en een bezoek aan natuurlijke speeltuin Het Woeste Westen naar schooltuin Roos. Langs de volkstuinen en het standbeeld voor de verdwenen boer door het groen langs de ringspoorlijn naar schooltuin Ridderbos. Daar kookte schooltuinjuf Petri een heerlijke preistamppot uit de tuin en sliep ik rustig in het bijenhok. De volgende ochtend vroeg weer verder door het Gerbrandypark naar het Eendrachtspark en schooltuin Nijkamp. Vandaar zuidwaarts verder door het groen naar het Sloterpark en schooltuin Osdorp. Beladen nu met meer en meer oogst en zelf een vogelverschrikker oostwaarts door het Sloterpark en langs de Sloterplas naar het Rembrandtpark en schooltuin Blijdesteijn. Verder door het Rembrandtpark, terug onder de ring door naar schooltuin Jan Toorop nabij station Lelylaan. (to be cont.)

Daar  en en finish in de kas van de Hortus midden in Amsterdam.

Previous post:

Next post: