mini-expeditie naar het zand van de Korte Duinen

April 21, 2011

Vanaf 2011 experimenteren we met ‘mini-expedities’. Kun je in Nederland nog echte avonturen beleven dichtbij huis? Zou het mogelijk zijn om in onze versnipperde natuur pure wildernis te ervaren? Kun je ook in Nederland op ontdekkingsreis gaan naar de natuurlijke bodem in onszelf? Hoe ziet zo’n ‘persoonlijke expeditie’ er praktisch uit?

Samen met mijn tochtgenoten merkte ik dat de deur naar avontuur vaak maar een paar stappen verwijderd is.

Op zijn blog zegt avonturier Alastair Humphreys het kort en krachtig:

Adventure is only a state of mind. If that is true then adventure is all around us, at all times. Adventure is accessible to normal people, in normal places, in short segments of time and without having to spend much money.

Op 14 april liep ik met Ruud vanaf station Soest Zuid naar de wildernis van de Korte Duinen.

Previous post:

Next post: