mini-expeditie naar het hart van de Ronde Hoep polder

January 31, 2011

Al 20 jaar kijk ik vanuit mijn werkplaats uit over de karakteristieke Ronde Hoep polder ten zuiden van Amsterdam. Maar ik was nog nooit echt in de polder geweest. Alleen tijdens de lokaal beroemde Sloot & Slob Race, een traditioneel onderdeel van de Waverfeesten in augustus. De deelnemers rennen dan dwars door de weilanden van restaurant de Voetangel naar het lintdorp Waver. Ze doorkruisen sloten en worden pikzwart van het slijk.

Op een middag eind januari laadden Thijs Mak en ik de Walking Wagon op en gingen op pad. Het was fris, de sloten bevroren, de lucht grijs. Bij boerderij Landlust van de familie Roos liepen we het erf op en vroegen toestemming om door te lopen het land in. Geen probleem, de polder was toch leeg. Na een klein half uur lopen bevonden we ons op de eindeloze bevroren steppe.

Previous post:

Next post: